09. 05. 2021 DEŇ MATIEK

Milé naše mamy, mamičky a staré mamy :-)

 Milé naše mamy, mamičky a staré mamy 🙂

máme tu druhú májovú nedeľu, deň kedy si pripomíname dôležitosť mám, mamičiek a aj starých mám. Mama je človek, ktorý nás nosil pod srdcom, človek, ktorý nám dal nezištnú lásku a starostlivosť od malého nemluvňaťa až po celý jej život. Každý vie, čo mama preňho znamená.

Pri slove – mama si každý z nás predstaví svoju mamu. Milú a dobrotivú, ktorá bdela pri našej postieľke, keď sme ochoreli, ktorá sa tešila z našich prvých krôčikov a ofúkala kolienko, keď sme spadli,  ktorá pritúlila, zovrela v náručí, plakala s nami, keď sme už boli dospelí a bolo nám ťažko.  Bola a je to mama, ktorá vedela  a vie dať slovám najkrajšiu a najláskavejšiu podobu. A je to tá istá mama, ktorej slová sme toľkokrát nevzali vážne a potom sme ju s ľútosťou prosili o odpustenie.

Preto v mene Vašich detí, Vám milé mamy chce škôlka Lienka poďakovať za každú rozprávku, ktorou ste obohatili ich detskú dušu. Za každú pieseň, zaspievanú s láskou nad ich kolískou. Za každý bozk na dobrú noc a za každé ráno a každý deň ktorý s Vami strávia. Za strach o dieťa, keď sa zmietalo v horúčke, za každé slovo, ktoré Ste svoje dieťa naučili. I za to, že svoje deti učíte viere a láske a že každý deň im odovzdávate kus seba. Za to, že držíte nad nimi ochranné ruky, keď kráčajú životom. Aj za to, že keď deti z tej správnej cesty niekedy vybočia, pomáhate im znova nájsť správny smer. Tiež za to, že stojíte pri nich v dobrom aj v zlom a že Vaše láskavé oči neochvejne sledujú každý ich krok.

V mene Vašich detí Vám škôlka Lienka touto cestou ďakuje za každé milé slovo, bozk, úsmev, povzbudenie, ale aj pokarhanie, lebo aj to treba k životu, aby nám deti  nezblúdili.. 😊

Buďte nám zdravé, krásne a milé a buďte s nami ešte dlhé roky. 😊

 

kolektív SMŠaDJ  LIENKA              

Leave Your Reply